Hristos a înviat!

Dragii noștri, sperăm că ați petrecut și petreceți în continuare, sfânta sărbătoare a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, cu bucurie și pace în suflete, îndestulându-vă din Lumina Sfântă ce ne-a fost trimisă ca mărturie de peste veacuri a miracolului Învierii Domnului.


După un post de peste 40 de zile, și după ce ne-am tânguit pentru păcatele noastre în Săptămâna Mare, rememorând în fiecare seară parcursul Domnului nostru Iisus Hristos pe Drumul Crucii, acum să ne bucurăm de acest praznic frumos si luminat.


Cum spunea si Sfântul Ioan Gură de Aur, în cuvântul de învățătură la Învierea Domnului: "intrați toți întru bucuria Domnului nostru; și cei dintâi, și cei de al doilea, luați plata. Bogații și săracii împreună bucurați-vă. Cei ce v-ați înfrânat și cei leneși, cinstiți ziua. Cei ce ați postit și cei ce n-ați postit, veseliți-vă astăzi. Masa este plină, ospătați-vă toti. Vițelul este mult, nimeni să nu iasă flămând. Gustați toți din ospățul credinței; împărtășiți-vă toți din bogăția bunătății".


Pentru că la noi în mănăstire am petrecut în pace și bucurie, alături de frați și surori întru Hristos, ne-am gândit să împărtășim cu dumneavoastră câteva imagini din zilele ce au trecut, cu speranța că la anul vom trăi vremuri mai normale și vom putea să vă primim pe cât mai mulți dintre dumneavoastră!


Vizionare plăcută!

"Hristos a înviat din morți,

cu moartea pe moarte călcând,

și celor din morminte,

Viață dăruindu-le"
217 afișare0 comentariu