Cu ce gând să venim la Sf. Liturghie?


Chemarea Sfintei Liturghii este chemarea, în primul rând, a preotului: ”Cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste să vă apropiați!” Prin aceasta suntem chemați să ne pregătim să ne împărtășim, dar aceasta, iată, nu o facem de fiecare dată, pentru că, poate, grijile de peste săptămână ne împovărează până la a nu ne pregăti îndeajuns pentru acest moment.


Dar, la fiecare Liturghie să înțelegem binecuvântările pe care le primim de la Sf. Altar, să înțelegem puterea rugăciunii pe care o facem împreună, să înțelegem că Domnul este cu adevărat cu noi. Nu este doar un ceremonial pe care îl spune preotul din Altar, ci că, într-adevăr, Hristos este în mijlocul nostru și toate binecuvântările pe care le primim sunt binecuvântări de a înțelege, mai drept, toată legea lui Hristos, toată porunca Lui și, astfel, ea să lucreze în viața noastră, aducătoare de pace și bucurie, nu încrâncenare, nu ca prilej de a ne justifica neiubirea față de frați sau fățărnicia lăuntrică, ci să fie, într-adevăr, lumină a vieții noastre, astfel încât sufletul nostru să devină frumos, să devină sfânt, să devină mărturisitor al luminii și al păcii.


Cu acest gând venim la Sf. Liturghie, cu acest gând continuăm ceea ce Apostolii ne-au predat ca o ștafetă în această continuitate a slujirii până în zilele noastre.


Părintele Arhim. Nichifor Horia45 afișare0 comentariu